Avondtrainingen voorjaar 2024

Fietstrainingen voor dames- en heren groepen. Onder leiding van een ervaren trainer verbeter jij je fietsconditie en vaardigheden. Gerichte doeloefeningen in een ontspannen setting en mét de gezelligheid van andere fietsers. We trainen het hele voorjaar 1x per week op verschillende niveaus.

Dag Niveau Dames / Heren Trainer
Seizoen (data)   02 april t/m 15 juni 2024  
Dinsdag Niveau 4 – (ver)gevorderd Dames Wouter
Woensdag Niveau 3 – (licht)gevorderd Dames Lex
       

Aanvang is in week maandag 01 april 2024, 10x trainen 

Kies je niveau / groep

  • Niveau 3 Dames: je hebt een goeie basisconditie en je rijdt langere afstanden in de zomer (50 – 125 km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 26-29 km/uur.
  • Niveau 4 Dames: je hebt een bovengemiddelde basisconditie en je wilt graag wat intensiever sporten. Je rijdt langere afstanden, toertochten of cyclo’s (100+ km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 29-32 km/uur.
  • NB: minimum groepsgrootte 12 personen
 

Opzet trainingen

Elke training begint met een warming-up, waarin het lichaam klaar gestoomd wordt voor de inspanning in het specifieke deel. In dat deel van de training vindt de echte inspanning plaats. Er worden verschillende soorten intervaltrainingen gedaan, maar er kan ook getraind worden op klimvermogen. Daarnaast worden er andere specifieke technieken geoefend.

De training wordt afgesloten met een cooling-down. In dit laatste deel van de training zakt de lichaamstemperatuur weer naar het normale niveau en worden de afvalstoffen afgevoerd. Een cooling down is noodzakelijk voor een optimaal herstel van de spieren.

Wekelijks lees je via de mail of app wat er in de eerstvolgende training aan bod komt. Het gaat dan om doel, inhoud, tips en mogelijk al de route. Zet nu alvast de trainingsdata in je agenda!

Start tijd en locatie

Driebergen / Zeist: in de maand april starten we om 18.30 uur bij de parkeerplaats van de Pyramide op de Zeisterweg (gemeente grens Woudenberg / Zeist) of bij Hotel de Bergse Bossen in Driebergen. Na de mei vakantie is de start tijd 19:00 uur. 

NB: in mei vakantie 1x geen training

Hoe vaak trainen
De trainingen zijn een aanzet voor verdere trainingen in de week. Het verdient dan ook aanbeveling om meerdere malen per week te trainen. Zou je het lichaam te veel rust geven, dan gaat het effect van de training verloren. Hoe vaak je gaat trainen hangt af van het doel; hoe lang je gaat trainen hangt af van de beschikbare tijd (afhankelijk van werk bijvoorbeeld) én natuurlijk ook van het doel waar je voor traint. Het verdient de voorkeur om trainingen niet in kilometers uit te drukken, maar in tijd.

KOSTEN: € 145,-. Betaling vooraf middels factuur of een Tikkie.

Inclusief deel kunnen nemen aan social rides die we af en toe organiser