Avondtrainingen voorjaar 2022

Fietstrainingen voor dames- en heren groepen. Onder leiding van een ervaren trainer verbeter jij je fietsconditie en vaardigheden. Gerichte doeloefeningen in een ontspannen setting en mét de gezelligheid van andere fietsers. We trainen het hele voorjaar 1x per week op verschillende niveaus.

DagNiveauDames / HerenTrainer
Seizoen (data) 11 april / 17 juni 2022 
DinsdagNiveau 4 – (ver)gevorderdDamesWouter
WoensdagNiveau 3 – (licht)gevorderdDamesLex
DonderdagNiveau 3-4 – (ver)gevorderdHerenOlaf

Aanvang is in week maandag 11 april 2022, 10x trainen + afsluitend event (toertocht)

Kies je niveau / groep

  • Niveau 3 Dames: je hebt een goeie basisconditie en je rijdt langere afstanden in de zomer (50 – 125 km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 26-29 km/uur.
  • Niveau 4 Dames: je hebt een bovengemiddelde basisconditie en je wilt graag wat intensiever sporten. Je rijdt langere afstanden, toertochten of cyclo’s (100+ km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 29-32 km/uur.
  • Niveau 3-4 Heren: je hebt een goede basisconditie en je wilt wat leren (bijvoorbeeld je bochten techniek) en je wilt ook wel eens wat fanatieker fietsen. Je rijdt langere afstanden, toertochten of cyclo’s (125+ km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 30-34 km/uur.

Opzet trainingen

Elke training begint met een warming-up, waarin het lichaam klaar gestoomd wordt voor de inspanning in het specifieke deel. In dat deel van de training vindt de echte inspanning plaats. Er worden verschillende soorten intervaltrainingen gedaan, maar er kan ook getraind worden op klimvermogen. Daarnaast worden er andere specifieke technieken geoefend.

De training wordt afgesloten met een cooling-down. In dit laatste deel van de training zakt de lichaamstemperatuur weer naar het normale niveau en worden de afvalstoffen afgevoerd. Een cooling down is noodzakelijk voor een optimaal herstel van de spieren.

Wekelijks lees je via de mail wat er in de eerstvolgende training aan bod komt. Het gaat dan om doel, inhoud, tips en mogelijk al de route. Zet nu alvast de trainingsdata in je agenda!

Start tijd en locatie

Driebergen / Zeist: in de maand april starten we om 18.30 uur bij de parkeerplaats van de Pyramide op de Zeisterweg (gemeente grens Woudenberg / Zeist). Na de mei vakantie is de start tijd 19:00 uur. 

NB: in mei vakanie 1x geen training

 

Hoe vaak trainen
De trainingen zijn een aanzet voor verdere trainingen in de week. Het verdient dan ook aanbeveling om meerdere malen per week te trainen. Zou je het lichaam te veel rust geven, dan gaat het effect van de training verloren. Hoe vaak je gaat trainen hangt af van het doel; hoe lang je gaat trainen hangt af van de beschikbare tijd (afhankelijk van werk bijvoorbeeld) én natuurlijk ook van het doel waar je voor traint. Het verdient de voorkeur om trainingen niet in kilometers uit te drukken, maar in tijd.

KOSTEN: € 135,-. Betaling vooraf middels factuur of een Tikkie.

Corona maatregelen / geld terug garantie

Het lijkt momenteel (eind januari 2022) allemaal redeijk stabiel en sport en bewegen krijgt weer wat meer voorrang en mogelijkheden. We kunnen dus wel plannen dat de trainingen normaal doorgaan (rijden in groepsverband). Mocht dat toch onverhoopt anders worden dan vallen we terug op de ‘Corona geld terug garantie’ regeling. indien wij voor langere tijd geen trainingen kunnen / mogen geven dan beloven we geld terug. Natuurlijk kijken wij eerst naar alternatieven, zoals bijvoorbeeld het verplaatsen van de trainingen naar een ander moment, of het anders organiseren van de training.