Avondtrainingen voorjaar 2021

Fietstrainingen voor dames- en heren groepen. Onder leiding van een ervaren trainer verbeter jij je fietsconditie en vaardigheden. Gerichte doeloefeningen in een ontspannen setting en mét de gezelligheid van andere fietsers. We trainen het hele voorjaar 1x per week op verschillende niveaus.

DagNiveauDames / HerenTrainer
Seizoen (data) 19 april / 25 juni 
DinsdagNiveau 4 – (ver)gevorderdDamesWouter
WoensdagNiveau 3 – (licht)gevorderdDamesLex
DonderdagNiveau 3-4 – (ver)gevorderdHerenOlaf

Aanvang is in week maandag 19 april 2021, 10x trainen

Kies je niveau / groep

  • Niveau 3 Dames: je hebt een goeie basisconditie en je rijdt langere afstanden in de zomer (50 – 125 km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 26-29 km/uur.
  • Niveau 4 Dames: je hebt een bovengemiddelde basisconditie en je wilt graag wat intensiever sporten. Je rijdt langere afstanden, toertochten of cyclo’s (100+ km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 29-32 km/uur.
  • Niveau 3-4 Heren: je hebt een goede basisconditie en je wilt wat leren (bijvoorbeeld je bochten techniek) en je wilt ook wel eens wat fanatieker fietsen. Je rijdt langere afstanden, toertochten of cyclo’s (125+ km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 30-34 km/uur.

 

Opzet trainingen

Elke training begint met een warming-up, waarin het lichaam klaar gestoomd wordt voor de inspanning in het specifieke deel. In dat deel van de training vindt de echte inspanning plaats. Er worden verschillende soorten intervaltrainingen gedaan, maar er kan ook getraind worden op klimvermogen. Daarnaast worden er andere specifieke technieken geoefend.

De training wordt afgesloten met een cooling-down. In dit laatste deel van de training zakt de lichaamstemperatuur weer naar het normale niveau en worden de afvalstoffen afgevoerd. Een cooling down is noodzakelijk voor een optimaal herstel van de spieren.

Wekelijks lees je via de mail wat er in de eerstvolgende training aan bod komt. Het gaat dan om doel, inhoud, tips en mogelijk al de route. Zet nu alvast de trainingsdata in je agenda!

 

Start tijd en locatie

  • Amersfoort: in de maand april starten we om 18:15 uur bij restaurant Zuiver op de Dodeweg. Na de mei vakantie is de start tijd 18:45 uur. 
  • Driebergen / Zeist: in de maand april starten we om 18.30 uur bij de parkeerplaats van de Pyramide op de Zeisterweg (gemeente grens Woudenberg / Zeist). Na de mei vakantie is de start tijd 19:00 uur. 

 

Hoe vaak trainen
De trainingen zijn een aanzet voor verdere trainingen in de week. Het verdient dan ook aanbeveling om meerdere malen per week te trainen. Zou je het lichaam te veel rust geven, dan gaat het effect van de training verloren. Hoe vaak je gaat trainen hangt af van het doel; hoe lang je gaat trainen hangt af van de beschikbare tijd (afhankelijk van werk bijvoorbeeld) én natuurlijk ook van het doel waar je voor traint. Het verdient de voorkeur om trainingen niet in kilometers uit te drukken, maar in tijd.

 

KOSTEN: € 115,-. Betaling vooraf middels factuur of een Tikkie.

 

Corona maatregelen / geld terug garantie

Wat de situatie medio april zal zijn is nu lastig te zeggen. Buitensporten in groepsverband is in de praktijk mogelijk tot een vrij laat stadium. Alleen bij een strenge lockdown wordt dat afgeraden. Binnen de regels laten wij de trainingen zo lang mogelijk doorgaan. Dat kan in een aangepaste vorm zijn van groepjes van 4 bijvoorbeeld. De kwaliteit van de trainingen en het plezier van met elkaar te sporten lijdt daar niet onder.

In 2021 garanderen wij een ‘Corona geld terug garantie’ indien wij voor langere tijd geen trainingen kunnen / mogen geven. Natuurlijk kijken wij eerst naar alternatieven, zoals bijvoorbeeld het verplaatsen van de trainingen naar een ander moment, of het anders organiseren van de training.