Triathlon cursus beginners / lichtgevorderde

De Start 2 Tri cursus van de Keistad Triathlon is erop gericht de beginnende en lichtgevorderde triatleet te voorzien van tips & tricks in de triathlon sport.

Trainen op jouw (zwem)niveau

De cursus beslaat alle 4 de onderdelen van een triathlon: zwemmen, fietsen, lopen en de wissels. Bij het zwemmen maken we onderscheidt naar beginnende en lichtgevorderde triatleten. Heb je al wat ervaring en beheers je de basis van de borstcrawl slag, maar wil je wel het juiste trainen en feedback krijgen op je techniek? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Is de borst crawl nog helemaal nieuw voor jou dan kun je beter aansluiten bij de cursus voor de beginnende atleet. Tijdens de zwemtrainingen in deze cursus beginnen we met de basis van de borst crawl.

Trainen in een groep – clinic hardlopen en wisseltraining

De overige onderdelen van de Start 2 Tri cursus zijn voor de beginnende en licht gevorderde triatleet gelijk. De conditionele prikkel geven we in de vorm van indoor fietstrainingen zodat je straks in het voorjaar een goede basis hebt. Voor het hardlopen bieden we 1x een losse clinic aan waarbij we veel aandacht besteden aan de looptechniek en krijg je feedback op jouw loopstijl. Tips & tricks voor het wisselen, met name van het fietsen naar het lopen gaan we ook oefenen in een clinic.

Conditie

Een redelijk tot goede basisconditie is ruim voldoende om deel te nemen aan deze clinic. De nadruk ligt op techniek en met de fietstrainingen traint iedereen op zijn eigen niveau omdat we deze binnen verzorgen op een spinning bike. Je traint binnen je persoonlijke hartslagzones. Moet ik die dan weten bij aanvang van de cursus? Nee hoor dat is niet nodig.

Leerzame, persoonlijke, motiverende en gezellig sportieve groepstrainingen

Programma

Zwemmen 6 trainingen Week 7 t/m week 15 Eerste training op woensdag 12 februari (20:00 – 21:00 uur)
beginners Aanleren van de borstcrawl techniek
lichtgevorderden Verbeteren van de borstcrawltechniek
Fietsen (indoor) 5 trainingen Week 5 t/m week 10 Mogelijk op dinsdag of donderdagen tussen 18:20 – 19:50 uur (zelf te kiezen. V.a. dinsdag 28 januari of donderdag 30 januari
Loopclinic 1 techniek training Week 10 Zaterdag 7 maart tussen 09:00 – 10:30 uur
Wisselclinic 1 techniek training Week 12 Zaterdag 21 maart tussen 09:00 – 10:30 uur

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen 135,- (incl. toegang zwembad en onderstaande pakket).

Wat kan je verwachten (pakket)

NB: Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers. Minimum deelname voor doorgang cursus is 8 deelnemers.

<>

Extra informatie op de trainingen

Zwemmen

Op woensdagavond hebben we 2 banen beschikbaar bij de Amerena. Zeer modern zwembad met alle faciliteiten die je wenst om goede zwemtrainingen te kunnen geven. Ontmoetingsplek is binnen bij het 50m bad (toegang zwembad is incl. deelname kosten).

Indoor fietstraining bij Mijnfietstrainer.nl in Amersfoort

We bieden 5 indoor fietstrainingen om de fitheid een goeie boost te geven. Je fietst op een spinning bike een programma onder leiding van een trainer. Het zijn groepstrainingen waarin je fietst binnen je eigen conditionele zones. De trainingen duren 90 minuten, maar hier kan flexibel mee omgegaan worden wanneer de starttijd een probleem is (start is 18:20uur) of indien je nog niet gewend bent zo lang te fietsen. In de winter is binnen trainen vele malen effectiever dan buiten fietsen. Binnen word je niet gestoord door regen, wind, verkeersdrempels, stoplichten etc. Bovendien bouw je een goede basis op voor de trainingen in de zomer.

Locaties

Extra

Tijdens de triathloncursus heb je de mogelijkheid om in totaal 2 trainingen van AV Triathlon mee te doen

NB: i.o. te plannen met trainer van de deze cursus

Trainer

De cursus wordt gegeven door Wouter Berendsen. Wouter is triathlon trainer voor onder meer AV Triathlon en eigenaar van Mijnfietstrainer.nl wielertrainingen in Midden Nederland. Daarnaast begeleidt hij ook een aantal triatleten als trainer/coach. Met zijn enthousiasme en kunde weet hij je zeker te stimuleren. Bij een aantal trainingen zal daarnaast een andere ervaren sporter aansluiten om te assisteren en zijn/haar ervaring met jullie te delen.


Aanmelden