Fietsreizen

Fietsgebieden

Alpe d’Huez

De omgeving van Alpe d’Huez is het fietsmekka van Europa. De ‘Nederlandse Berg’ is misschien wel de bekendste berg. Maar in de regio zijn heel veel andere mooie beklimmingen te vinden. Vele historische Tour-etappes hebben plaatsgevonden op de Galbier, Glandon en Croix de Fer.

Meer informatie vind je hier

Bormio / Stelvio

Bormio is een perfecte uitvalsbasis voor een van de meest uitdagende fietsgebieden. Vanuit het gezellige dorp Bormio starten verschillende mooie beklimmingen. Als er één col is in de Alpen die het label ultieme fietscol verdiend, dan is het de Passo dello Stelvio. Deze pas is de op één na hoogste col van Europa en zeker een van de zwaarste. Andere mooie en zware beklimmingen zoals de Passo di Gavia en de Pass Umbrail kunnen ook vanuit Bormio worden begonnen. De beruchte Mortirolo, lokale parel Torre di Fraele en nog veel meer.

Meer informatie vind je hier

Mont Ventoux

De Mont Ventoux regio is misschien wel het minst erkende fietsgebied rond een bekende berg in Europa. Uiteraard kent iedereen de scherprechter zelf met haar 3 routes. Vanuit Bedoin start de bekendste beklimming, maar de beklimming vanuit Malaucène doet er zeker niet voor onder. Als derde is de beklimming vanuit Sault. Deze is iets langer, maar een stuk minder stijl. Wel is deze klim ook inclusief het beroemde maanlandschap. Aan natuurschoon en mooie dorpen ontbreekt het in de omgeving van de Ventoux zeker niet. Gorges, vergezichten, haarspeldbochten en oude dorpen wisselen zich continu af.

Meer informatie vind je hier

Girona

De omgeving van Girona is een mooi en gevarieerd fietsgebied. De Spaanse Pyreneeën zijn binnen bereik, maar ook de mooie glooiende wegen langs de bekende Spaanse Costa Brava kunnen prima vanuit Girona worden gedaan. Vanwege het milde klimaat is het tevens een goeie bestemming om je seizoen vroeg te beginnen, of laat te eindigen.

Het is niet voor niets dat veel profs zich hebben gevestigd in deze regio. En wat is er leuker dan dezelfde beklimmingen te ondernemen als de professionele wielrenners, en eventueel met ze mee te rijden!

Meer informatie vind je hier