Trainers

Uw fietstrainer Lex van Deijnen

Mijn liefde voor het fietsen begon al vroeg, als kind zat ik al jong op een BMX fietsje. Op dit mooie blauwe exemplaar heb ik, naast veel pijnlijke momenten, de basisvaardigheden van het fietsen geleerd. Toen ik wat ouder werd, is de BMX verruild voor een mountainbike. Na jaren van volleybal en tennis heb ik in 2008 mijn eerste racefiets gekocht.

Om meer te doen met mijn enthousiasme voor het wielrennen heb ik in 2014 de NTFU-opleiding Wielertrainer race 2 gevolgd. Na het behalen van dit diploma ben ik gelijk ben mijnfietstrainer.nl aan de slag gegaan als trainer voor de dames 3 groep

Mijn fietservaring:

Hoewel mijn postuur meer doet denken aan een sprinter tijdens kerstreces ben ik gek op klimmen (en dalen). In 2016 heb ik La Marmotte met een gouden resultaat van mijn bucketlist mogen afstrepen en jaarlijks ga ik met een groep fietsvrienden op fietsvakantie. Het decor van de Italiaanse Alpen en Dolomieten heeft mijn voorkeur maar ook van de France en Zwitserse Alpen kan ik genieten.

Tijdens de wintermaanden doe ik aan veldrijden ook wel Cyclocross genoemd. Een wedstrijd duurt ongeveer 45 minuten en is zeer intensief. Van start tot finish fiets je rond je omslagpunt op een grotendeels onverharde ondergrond. Naast het veldrijden heb ik ook ervaring met tijdrijden, een discipline in de wielersport die net als veldrijden hoog intensief is.

Wielrentrainer Lex:

Tijdens mijn trainingen probeer ik iedereen te stimuleren, motiveren en enthousiasmeren.

Hierbij houd ik altijd de veiligheid van de groep in de gaten en geef alle deelnemers de aandacht die ze verdienen. Hierdoor ontstaat een trainingsgroep waar je, naast gezellig trainen, ook nog veel kunt leren en hopelijk veel kunt lachen.

Mijn profiel:

  • open & eerlijk
  • motiverend & stimulerend
  • enthousiast
  • flexibel
  • persoonlijke benadering
  • oog voor veiligheid
  • technisch onderlegd
  • gevoel voor humor