Trainen op niveau

Mijnfietstrainer biedt meerdere trainingsgroepenen (niveau’s) zodat we per groep een heel passend programma kunnen bieden waar iedereen zich in thuis voelt. Je hebt de gezelligheid van de groep, maar je komt ook individueel aan je trekken.

De trainers zijn opgeleid, hebben veel fiets- en begeleidingservaring in het wielrennen en triathlon. De kernwaarden persoonlijk, progressie, plezier vormen een rode draad in de trainingen. We zijn er voor de (sportieve) recreatieve fietser die wat wilt.

Niveau 2 lichtgevorderde Dames groep / Gaul! Trainingsgroep

Dit is de basis groep. Je hebt één of al enkele jaren een racefiets en je beschikt over een redelijke conditie. Je fietst in de zomer 1 tot 2 keer per week maar je wilt je fietsconditie verbeteren en die langere toertocht (80-100km) ook wel eens rijden. Je vindt het leuk om lekker te gaan zweten en je houdt er van om met gelijkgestemden samen te trainen en de fiets sport te beleven. Mijnfietstrainer, Gaul! fietsnetwerk en De Mechanieker hebben een mooi serie trainingen gemaakt. 6 gevarieerde trainingen waarin je gaat lachen, leren en afzien met je trainingsmaatjes. De kruis snelheid op het vlakke van deze groep  ligt tussen de 25-27 km/uur.

Trainingsdoelen

Inclusief

Data / trainingsavond

Maandag: in april start 18:30 uur, in de maand mei start om 19:00 uur. Duur training 90 minuten

Locatie

18:30 Amersfoort: parking restaurant Zuiver aan de Vlooswijkseweg 1, Leusden (rand Amersfoort – Leusden – Den Treek)

18:45 Driebergen: parking pannenkoekenhuis Bergzicht, Doornseweg 23, Woudenberg

Overige informatie

Partners

Niveau 3 gevorderde groep: dames groep

Deze groep heeft ruime ervaring op de racefiets, je hebt een goeie basisconditie en je rijdt langere afstanden in de zomer (80 – 125 km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 27-30 km/uur.

Trainingsdoelen: het verbeteren van de stuurtechniek, vlot rijden in een groep, het klimmen en het dalen, het verbeteren van je fietsconditie, extra trainingstips en opdrachten voor jouw persoonlijke fietsdoel.

Avond: woensdag

NB: in 2020 komt er geen aparte Heren 3 groep, deze zal opgaan in niveau Heren 3-4 of in groep Heren

Niveau 3-4 gevorderd tot vergevorderde groep: aparte dames en heren groep

Deze groep heeft ruime tot zeer ruime ervaring op de racefiets, je hebt een bovengemiddelde basisconditie en je wilt graag op hogere intensiteiten trainen. Je rijdt langere afstanden, toertochten of cyclo’s (125+ km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 28-32 (dames) en 30-34 (heren) km/uur.

Trainingsdoelen: het verbeteren van de fiets- en traptechniek, compact rijden in een groep (of waaiers), verbetering van klimkracht, het verbeteren van je fietsconditie en snelheid, extra trainings tips en opdrachten voor jouw persoonlijke fietsdoel.

Avond: dinsdag (dames) en donderdag (heren)


Aanmelden