Trainen op niveau

Mijnfietstrainer biedt meerdere trainingsgroepen (niveaus) zodat we per groep een heel passend programma kunnen bieden waar iedereen zich in thuis voelt. Je hebt de gezelligheid van de groep, maar je komt ook individueel aan je trekken.

De trainers zijn opgeleid, hebben veel fiets- en begeleidingservaring in het wielrennen en triathlon. De kernwaarden persoonlijk, progressie, plezier, professioneel vormen een rode draad in de trainingen. We zijn er voor de (sportieve) recreatieve fietser die wat wilt.

  • Persoonlijk: wij willen jou helpen met jouw fietsdoel, voor de een is dat misschien het verbeteren van zijn / haar fietstechniek (bijvoorbeeld de bochtentechniek), voor de ander wellicht het verbeteren van zijn uithouding. Binnen de groep is daar alle ruimte voor
  • Progressie: het mooiste compliment voor ons is als jij na een paar weken zegt ‘zo ik ben een stuk sterker geworden’, of ‘ik voel me een stuk zekerder in de afdaling’. Daar gaan wij voor.
  • Plezier: de basis in training geven. Natuurlijk gaan we zweten en leren, maar we maken ook veel (fiets)lol met elkaar. In de reguliere trainingen, maar ook door het aanbieden van social rides, fietsreizen en gezamenlijke toertochten.
  • Professioneel: trainers zijn opgeleid, hebben ervaring en zijn gemotiveerd om jouw skills en fysiek te helpen verbeteren. 

 

Niveau 3 (licht)gevorderde groep: dames groep

Deze groep heeft ruime ervaring op de racefiets, je hebt een goeie basisconditie en je rijdt langere afstanden in de zomer (60 – 125 km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 26-29 km/uur.

Trainingsdoelen: het verbeteren van de stuurtechniek, vlot rijden in een groep, het klimmen en het dalen, het verbeteren van je fietsconditie, extra trainingstips en opdrachten voor jouw persoonlijke fietsdoel.

Avond: woensdag

 

Niveau 3-4 gevorderd tot vergevorderde groep: aparte dames en heren groep

Deze groep heeft ruime tot zeer ruime ervaring op de racefiets, je hebt een bovengemiddelde basisconditie en je wilt graag op hogere intensiteiten trainen. Je rijdt langere afstanden, toertochten of cyclo’s (125+ km). De kruis snelheid op het vlakke ligt tussen de 28-32 (dames) en 30-34 (heren) km/uur.

Trainingsdoelen: het verbeteren van de fiets- en traptechniek, compact rijden in een groep (of waaiers), verbetering van klimkracht, het verbeteren van je fietsconditie en snelheid, extra trainings tips en opdrachten voor jouw persoonlijke fietsdoel.

Avond: dinsdag (dames) en donderdag (heren)