Trainers

Uw fietstrainer Wouter Berendsen

Wat leuk dat ik voor Mijnfietstrainer mijn grote passie kan uitoefenen. Samen fietsen en alle cursisten iets aanleren op fiets gebied. Sport en instructie geven zit in mijn dna. Als tiener gaf ik al hockey trainingen. En op mijn 17e fietste ik met 2 andere vrienden van Maastricht naar de Mont Ventoux. Wat heb ik genoten van dat avontuur en dat smaakte naar meer.

Na mijn carrière als hockey trainer kwam de buitensport in zwang. Skiën, canyoningen, mountainbiken, allemaal gaaf en als ik een sport doe wil ik meteen het fijne er van weten en dat delen met anderen. Ik zal jullie niet vermoeien met het aantal sport diploma’s wat ik behaald heb, dat zijn er aardig wat.

Toen ik 35 werd, ben ik Chalet Beyond gestart. Chalet Beyond biedt in de winter catered skichalets en in de zomer de perfecte accommodatie en begeleiding (dat is optioneel) voor wielrenners in de bergen. Sporters verassen en verwennen met een goed verblijf is ons doel. Ik zeg we omdat ik dit (uiteraard) niet alleen doe. Naast een tweetal goeie medewerkers op kantoor hebben wij een aantal toppers die onze gasten ter plekke op de wenken bedienen.

Wielrennen was al een voorname sport van mij, maar met de locatie ‘Alpe d’Huez’ zat ik de eerste jaren echt bijna elke dag (in de zomer periode) op de fiets. Als genieter en als instructeur want we bieden ook een aantal mooie fietsarrangementen aan, tegenwoordig ook bij Bormio, Mallorca en Girona.

Afgelopen jaren zijn mijn trainerstaken nog wat meer uitgebreid. Zo heb ik een hbo module fysiologie & trainingsleer gevolgd én ben ik aan de slag gegaan als triathlon trainer bij de lokale club in Amersfoort en als trainer / coach van Dames Weesp in de eredivisie. Afgelopen jaar ben ik met mijn compagnon ook een WattCycling locatie gestart in Amersfoort. Voor mij en de cursisten een ideale trainingslocatie om harder te gaan fietsen, wat je start niveau ook is.

Mijn fiets en triathlon ervaring

Een van mijn persoonlijke sportieve hoogtepunten is: behalen van Marmotte (goud), volbrengen van de hele triathlon IM Maastricht en 3e plek bij Master OD Veenendaal. Verder heb ik gefietst en programma’s begeleid in de gebieden: Stelvio, Alpe d’Huez, Noord- en zuid Franse Alpen, Lanzerote-Tenerife en in Mallorca.

Mijn profiel

* Energiek
* Sportief
* Ondernemend
* Sociaal
* Communicatief vaardig
* Enthousiast

Ik kijk enorm uit naar het nieuwe wielerseizoen voor Mijnfietstrainer. De samenwerking binnen het trainersteam én elke deelnemer verder helpen met de wieler hobby of dat nou sneller fietsen is of wat zekerder de bochten doorkomen.